راهنمای سفر

راهنمای سفر به قشم

بسیاری از ما ایران را مقصدی تاریخی می‌‌دانیم که مملو از آثار باستانی با معماری خارق ‌العاده ایرانی و اسلامی‌است. اما آیا تا به حال شنیده اید که ایران یکی از شگفت انگیزترین جزایر جهان را دارد؟ امروز می‌خواهیم شما را با بزرگترین و زیباترین جزیره ایران، قشم آشنا کنیم. جزیره قشم دارای حیات وحش شگفت انگیزی از جمله پرندگان، دلفین‌ها و لاک پشت‌ها است. انتخاب گسترده ای از مکان‌ها برای بازدید وجود دارد. بنابراین، شما انتخابات بسیاری برای دیدن از این جزیره شگفت انگیز پیش رو دارید.

شرایط آب و هوایی جزیره قشم

جزیره قشم در چند کیلومتری سواحل جنوبی ایران، هرمز قرار دارد. آب و هوای جزیره قشم به دلیل موقعیتی که دارد اکثراً گرم و مرطوب است. بنابراین، اگر نمی‌توانید شرایط گرم و مرطوب را تحمل کنید، مطمئن شوید که سفر خود را در فصل مناسب برنامه ریزی کنید. گرم ترین روزهای قشم از اول تیر تا اول شهریور است. ممکن است در این مدت سفر کمی سخت باشد اما هزینه‌های شما به نصف کاهش می‌یابد. فصل اوج جزیره قشم در دی و بهمن است. قبل از سفر می‌توانید آب و هوای جزیره قشم را بررسی کنید.

چگونه می‌توانم به جزیره قشم بروم؟

از آنجایی که جزیره قشم یک منطقه آزاد تجاری است، گردشگران خارجی تا 14 روز با هواپیما نیازی به ویزا ندارند و ورود و اقامت گردشگران ایرانی نیز کاملا آزاد است. راه‌های مختلفی برای رفتن به جزیره قشم وجود دارد که به بودجه شما بستگی دارد. از هر شهر ایران می‌توانید با اتوبوس به بندرعباس بروید. از آنجا می‌‌توانید با کشتی‌‌های محلی که از بندرعباس به مقصد قشم حرکت می‌‌کنند، سوار شوید. اگر می‌خواهید با هواپیما سفر کنید، در فرودگاه جزیره قشم (فرودگاه بین المللی قشم) که در نزدیکی روستای دیرستان قرار دارد فرود خواهید آمد. ایرلاین‌های مختلفی به فرودگاه جزیره قشم سفر می‌کنند. موقعیت دقیق جزیره قشم را می‌توانید در نقشه گوگل ببینید.

جنگل حرا قشم

مناطق دیدنی و جاذبه های گردشگری قشم

مناطق دیدنی و گردشگری قشم عبارتند از:

ژئوپارک قشم

ژئوپارک یک منطقه واحد است که در آن میراث زمین شناسی به روشی پایدار محافظت می‌شود. ژئوپارک قشم تنها ژئوپارک خاورمیانه است که توسط شبکه جهانی ژئوپارک‌ها (GNN) در پاریس به ثبت رسیده است. بیش از 220 پرنده، 20 چهارپا و 30 گونه خزنده در آنجا زندگی می‌کنند.

جنگل حرا قشم

حرا درختی همیشه سبز و گرمسیری است که در تالاب‌های آب شور زندگی می‌کند. جنگل‌‌های حرا در جزیره قشم در خلیج بین جزیره قشم و بندر خمیر در سواحل هرمزگان واقع شده‌ اند. این خلیج تنگه هوران نام دارد. بین سواحل شمال غربی جزیره قشم و ساحل بندر خمیر در هرمزگان، مناطق باتلاقی وجود دارد که سطح آب در آن پایین است و در هنگام جزر، خشکی در وسط دریا پدیدار می‌شود. این منطقه باتلاق وسیع پوشیده از انبوهی از درختان حرا است که جنگل‌های دریایی وسیعی را در این منطقه ایجاد کرده است. وقوع جزر و مد هر 6 ساعت اتفاق می‌افتد. در زمان‌های عقب‌ نشینی در آب، درختان حرا را می‌‌بینید که کاملاً روی خشکی و خارج از آب هستند، اما با شروع جزر و مد و بالا آمدن آب دریا، این درختان نیز به زیر آب می‌روند و در جزر و مد کامل شبیه درختانی می‌‌شوند که سرگردان و شناور هستند. جنگل‌های حرا در منطقه قشم و سواحل هرمزگان از مهم ‌ترین اکو سیستم‌‌های طبیعی جنوب غربی آسیا هستند و به‌ عنوان ذخیره‌‌گاه زیست‌‌کره در یونسکو به ثبت رسیده‌ اند. در فصل پاییز و زمستان، این جنگل‌ها میزبان پرندگان مهاجر بی شماری مانند حواصیل هستند. برای بازدید از این جنگل‌های دریایی و کاوش در میان آنها می‌توانید از دو اسکله سهیلی و تبل در جزیره قشم استفاده کنید. این اسکله‌ها تقریباً در 60 کیلومتری غرب شهر قشم قرار دارند.

غار نمک

این غار فرصت بازدید از طولانی ترین غار نمکی جهان به طول 6.8 کیلومتر در قشم را به شما می‌دهد. این غار را غار سه مرد برهنه نیز می‌نامند که به نام سه متخصص چک که آن را کشف کردند نامگذاری شده است. تنفس در این غار برای افراد مبتلا به آسم یا ناراحتی‌های تنفسی مفید است. هنگام بازدید از مجسمه‌های نمکی، نفس کشیدن را فراموش نکنید.

زیستگاه لاک پشت ها در قشم

زیستگاه لاک پشت‌ها

اگر به اندازه کافی خوش شانس هستید که در فصل مناسب (مخصوصاً بهار) هستید، به ساحل لاک پشت‌ها بروید، جایی که می‌توانید لاک پشتی را ببینید که در حال تخم گذاری است، و شما شاهد تعداد بسیار زیاد لاک پشت‌ها خواهید بود.

تنگه چاهکوه، دره ای با اشکال شگفت انگیز

در قسمت غربی جزیره قشم و ۷۰ کیلومتری غرب شهر قشم در نزدیکی روستای چاهو شرقی تنگه یا دره ‌ای در دل ارتفاعات تات وجود دارد که به آن تنگه چاهکوه می‌گویند. دیوارهای این دره اشکال عجیب و شگفت انگیزی دارد. طاقچه‌ها و انحناها و پیچ و خم‌هایی که در دیوارهای دو طرف این تنگه وجود دارد هر گردشگری را مجذوب خود می‌کند. خاک و صخره‌های این قسمت از جزیره قشم نیز مانند سایر نقاط جزیره از ماسه فشرده تشکیل شده است. این ساختار ماسه ای، به ویژه اگر با آهک ترکیب شود، کاملاً مستعد فرسایش توسط عوامل طبیعی مانند آب است. پیدایش این تنگه و اشکال عجیب و شگفت انگیز آن احتمالاً ناشی از تأثیر آب و عوامل محیطی بر ساختار زمین این منطقه است. علاوه بر تنگه اصلی چاهکوه، تنگه یا شکاف باریک تری به صورت عرضی در وسط این تنگه قرار دارد. اگرچه طول تنگه‌ها زیاد نیست، اما زیبایی منحصر به فردی به این منطقه از جزیره قشم بخشیده است. از قدیم الایام در کف تنگه اصلی چاه کوه چاه‌هایی حفر شده است تا آبی که در هنگام بارندگی در این دره جاری است را ذخیره کند. در مناطقی مانند قشم که با کمبود آب شیرین مواجه بوده‌اند، از هر روش طبیعی برای حفظ آب باران استفاده شده است. نام چاه کوه به دلیل وجود همین چاه‌هایی است که در کف تنگه حفر شده اند.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا