سوغات

بهترین بازارهای سنتی ایران برای خرید سوغات

بازارگردی، یکی از کارهای جذابی است که در سفرها انجام می‌ دهیم. بازارهای سنتی علاوه بر خرید و تهیه سوغاتی، مکان ‌های شگفت ‌انگیزی برای آشنایی با فرهنگ، اقوام و سنت های مختلف هستند. در بسیاری از شهرهای ایران، بازارهای سنتی معروفی وجود دارند که همواره جذابیت خود را حفظ کرده و بسیار پرتردد و کاربردی هستند. در این مقاله، بهترین بازارهای سنتی ایران را به شما معرفی می‌ کنیم.

معرفی بهترین بازارهای سنتی ایران برای خرید سوغات

بازارهای سنتی ایران یکی از جذاب‌ترین جاذبه‌های گردشگری این کشور هستند. این بازارها علاوه بر اینکه محلی برای خرید سوغات هستند، از نظر معماری، تاریخ و فرهنگ نیز ارزشمند هستند. در اینجا به معرفی معروف‌ترین بازارهای سنتی ایران برای خرید سوغات می‌پردازیم:

بازار سنتی تبریز

بازار قدیم تبریز به عنوان یکی از بزرگ ترین مراکز خرید و بازارهای سنتی ایران در تبریز شناخته می شود. این بازار منطقه ‌ای گسترده را در نقشه شهر تبریز فرا گرفته است. منطقه جغرافیایی این بازار شامل خیابان‌ های دارایی، شهدا، چای کنار، مطهری، فردوسی و جمهوری می ‌شود.

از هر یک از این خیابان ‌ها به سادگی به این بازار دسترسی دارید. بازار قدیم تبریز به عنوان یکی از بزرگترین بازارهای سرپوشیده در سطح جهان شناخته می ‌شود. این بازار به عنوان یک اثر تاریخی برجسته در شهر تبریز محسوب می ‌شود و توسط بسیاری از متخصصان به عنوان یکی از زنده ‌ترین نمادهای تاریخی تبریز تلقی می‌ شود. شهرت بازار قدیم تبریز به حدی است که در فهرست میراث جهانی یونسکو در ایران نیز ثبت گردیده است.

خرید سوغاتی در بازارهای سنتی ایران

این بازار نه تنها شامل یک راهروی طولانی نیست، بلکه یک منطقه بزرگ‌ با تنوع بسیار است. بازار قدیم تبریز از تیمچه ‌ها و کوچه ‌کوچه ‌های پر پیچ و خمی تشکیل شده است. بازار قدیمی تبریز یکی از مهم ترین آثار تاریخی و فرهنگی در ایران است که مورد توجه مسافران و تاریخ ‌نویسان بسیاری بوده است. از آنجا که منابع تاریخی دقیقی درباره زمان احداث دقیق این بازار ارائه نمی ‌دهند، امکان تعیین تاریخ دقیق مشکل است.

برای بهتر درک کردن تاریخچه این بازار، باید به منابع مختلف تاریخی مراجعه کنیم. مسافران مشهوری نظیر مارکوپولو، ابن بطوطه، یاقوت حموی، ژان شاردن، گاسپار دروویل و حمدالله مستوفی از زیبایی ‌های این بازار در سفرنامه ‌های خود نوشته ‌اند.

اولین سفرنامه به قرن چهارم هجری قمری برمی‌گردد و از آن زمان تا دوران قاجار، این بازار شهرت و جاذبه بسیاری داشته است. بنابراین، می ‌توان حداقل به یک هزار سال قبل به عصر اسلام بازگشت و اصالت این بازار را تأیید کرد.

بیشتر بدانید:معروفترین سوغاتی‌ های شهرهای ایران

بازار سنتی اصفهان

بازار سنتی اصفهان در میدان نقش جهان قرار دارد و ورود به این بازار از دروازه‌ سر در قیصریه انجام می ‌پذیرد. اطراف میدان نقش جهان، چهار بازار سنتی اصفهان قرار دارند و اکثر این بازارها، صنایع دستی منحصر به فرد اصفهان را به فروش می‌ رسانند. بازار تاریخی سنتی اصفهان در قلب بافت تاریخی این شهر قرار دارد و بیشتر اتاق‌ های آن به فروش فرش اختصاص دارند.

این مرکز خرید یکی از نقاط پر رونق در دوران صفوی بوده و با نام “سلطانی” نیز شناخته می ‌شده است. بازار بزرگ قیصریه به عنوان یکی از بازارهای بزرگ و گسترده اصفهان، حتی در مقیاس خاورمیانه، شناخته می ‌شود که طول آن به چند کیلومتر می ‌رسد. این بازار بسیار جذاب و زیبا بوده و به سمت مسجد جامع و سپس به بازار عربان ادامه می ‌یابد. از آنجا که با مسجد نظام الملک همجوار است، به بازار نظامیه نیز شهرت دارد.

برترین بازارهای ایران برای خرید سوغاتی

در طول این بازار سقف ‌های پوشیده، جاذبه ‌های بسیاری وجود دارد که به دلیل فرم‌ و طراحی ‌های خاص خود مورد توجه قرار می‌ گیرند. بازار سنتی اصفهان خیلی مستحکم و با نقشه خوبی ساخته شده است. در این بازار یه دروازه بزرگ و زیبا ساخته شده که با آجرکاری و کاشی‌ کاری تزئین شده است و چشم هر بیننده ای را به خود جذب می کند.

در این بازار سکوهای بلندی از سنگ ‌های قیمتی مثل یشم و سماق وجود دارد که باعث فضای جذاب بازار شده است. مرکز بازار، یه فضای گرد و بزرگ وجود دارد که در آن یک قبه یا همان گنبد‌ زیبایی ساخته شده است. این قبه به شکلی منحصر به ‌فرد طراحی شده که شباهت بسیاری به گنبدهایی که در اسپانیا ساخته شده اند دارد.

بیشتر بدانید:بهترین بازار‌های تاریخی ایران

بازار تبریزیان یزد

بازار تبریزیان یکی از بازارهای قدیمی یزد است که سبک معماری سنتی دارد و ریشه‌ هایش به دوران قاجار باز می ‌گردد. از ویژگی‌ های جذاب این بازار، معماری خاص آن می توان اشاره کرد. طاق‌ ها و قوس‌ های زیبا در بازار تبریزیان وجود دارند که تاکید می ‌کنند این بازار در دوره قاجار به وجود آمده است.

علاوه بر این، در بازار تبریزیان درهای قدیمی و چوبی بزرگی هم دیده می ‌شوند. توصیه می ‌شود که در کنار این درها عکس ‌های یادگاری بگیرید، زیرا این درها موضوعات خوبی برای عکاسی در سفر هستند. در حال حاضر، این بازار به عنوان یکی از مقاصد توریستی یزد شناخته می ‌شود و گردشگران زیادی به دیدن آن می ‌آیند تا با فرهنگ محلی یزد آشنا شوند.

بازار قیصریه یزد

این بازار در واقع جزء بازار خان یزد است و به عنوان یکی از پنج بازار قیصریه معروف در ایران شناخته می ‌شود. بازار‌های قیصریه در شهرهای تاریخی مانند اصفهان، شیراز، کرمان و قزوین نیز وجود دارند. اما بازار قیصریه یزد جذابیت ‌های خاص خود را دارد که به اندازه یا حتی بیشتر از دیگر شهرها قابل ارزش گذاری است.

این بازار در واقع یک بخش جداگانه از بازار خان یزد است و همراه با دالان و تیمچه قدیمی در گذشته برای کالاهای گرانبها و ارزشمند استفاده شده است. محل این بازار بین میدان خان و مدرسه خان یزد قرار دارد و با دو در چوبی در ابتدا و انتهای خود به راحتی قابل ورود و خروج است.

بیشتر بدانید:بهترین سوغات ایران برای خارجی ها

بازار سنتی قزوین

بازار قزوین یکی از مکان های دیدنی در شهر قزوین است که تاریخچه‌ آن به دوران صفویه و قاجاریه باز می ‌گردد. این بازار به عنوان یک میراث فرهنگی و تاریخی با معماری بی ‌نظیر خود، جذابیت بسیاری دارد و از بخش ‌های متنوعی تشکیل شده است که می ‌تواند تجربه ‌ای فراموش ‌نشدنی را برای بازدیدکنندگان به ارمغان آورد.

علاوه بر آن، محصولات متنوعی که در این بازار به فروش می ‌رسند، انتخابی عالی برای خرید سوغاتی ‌ها به حساب می ‌آیند. همچنین، بازار قزوین به عنوان یکی از مکان ‌هایی برای خرید انواع و اقسام کالا و سوغاتی ‌های محلی نیز شناخته می‌ شود. اینجا می توانید محصولاتی از جمله صنایع دستی، پارچه ‌های محلی، محصولات چوبی، فرش‌ های دست ‌بافت و اقلام تزئینی بافته شده را به عنوان یادگاری خریداری کنید.

واقعیت این است که بازار قزوین از لحاظ تاریخی، معماری و فرهنگی یک جواهر در قلب شهر قزوین به حساب می ‌آید. در پنجم دی ‌ماه ۱۳۵۶، این مکان با ارزش و تاریخی در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده و این ثبت نشان از اهمیت و ارزش بالای این بازار دارد. اگر به قزوین سفر کردید، حتما بازار قزوین را در لیست مکان ‌هایی که قصد بازدید از آنها دارید، قرار دهید تا از زیبایی ‌ها و غنای فرهنگی این منطقه لذت ببرید.

در نهایت:
اینها تنها برخی از معروف‌ترین بازارهای سنتی ایران برای خرید سوغات هستند. در هر شهر و استان دیگری از ایران که سفر می‌کنید، می‌توانید بازارهای سنتی متعددی را پیدا کنید که سوغاتی‌های محلی آن منطقه را به فروش می‌رسانند. این بازار‌ها علاوه بر اینکه مکانی مناسب برای خرید سوغاتی هستند، تجربه ای منحصر به فرد از فرهنگ و تاریخ ایران را نیز به گردشگران ارائه می دهند.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا