جاذبه های گردشگری

راهنمای سفر به کشور ازبکستان

ازبکستان در منطقه آسیای میانه قرار دارد که با کشورهای تاجیکستان، افغانستان، قرقیزستان، ترکمنستان، قزاقستان هم مرز است. این کشور دارای جاذبه‌ های طبیعی و تاریخی فراوانی است. این کشور به واسطه قرار گرفتن در مسیر جاده تاریخی ابریشم گذشته ای پر فراز و نشیبی را تجربه کرده است. حاکمان مختلفی در طول تاریخ بر این سرزمین حکمرانی کرده اند از این رو شما شاهد فرهنگ و آثار مختلفی از دوره های گوناگون تاریخی در این کشور خواهید بود. شهرهای تاریخی این کشور عبارتند از سمرقند بخارا ترمذ خیوه که در خود جاذبه های تاریخی و فرهنگی زیادی را در خود جای داده اند. در میان مهمترین شهرهای فارسی زبان این کشور می توان از شهرهای زیبای سمرقند و بخارا نام برد که شما به راحتی می‌ توانید با زبان فارسی با اهالی این شهرها ارتباط مستقیم برقرار کنید. کشور ازبکستان به واسطه جاذبه ها و آثار تاریخی و فرهنگ غنی و مردم مهمان نواز و البته مشترکات فرهنگی فراوان برای ایرانیان مقصد بسیار خوبی برای علاقمندان به تاریخ و فرهنگ گذشته خواهد بود. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا اطلاعات مختصری از این کشور زیبا و تاریخی در اختیار شما عزیزان قرار بدهیم.

اطلاعات کاربردی و ضروری کشور ازبکستان

زبان رسمی: ازبکی فارسی
زبانهای دیگر: (قزاقی، روسی ، قرقیزی، ترکمنی)
واحد پول: سووم (som)
دین: اسلام
کد کشور: ۹۹۸+
اختلاف ساعت با تهران: یک ساعت و نیم
جهت رانندگی: سمت راست
برق شهری: ۲۲۰ ولت با فرکانس ۵۰ هرتز
پایتخت: شهر تاشکند

بهترین زمان برای سفر به کشور ازبکستان

این کشور دارای آب و هوای قاره ای بوده و بسیار کم باران است، تابستان های بسیار گرم و طولانی را داراست. زمستان های این کشور هم بسیار سرد خواهد بود از این رو فصل های بهار و پاییز بهترین زمان برای سفر به ازبکستان است چون دمای هوا نسبتاً معتدل خواهد بود. پس پیشنهاد ما به گردشگران این است که در این فصل ها به این کشور سفر کنند. در ضمن بیشتر جشنواره ها و فستیوال های این کشور در این فصول برگذار می‌ شوند.

اخذ ویزای ازبکستان

اخذ ویزای آنلاین نیازی به حضور در سفارت این کشور نخواهد داشت و این ویزا به صورت اینترنتی صادر خواهد شد. هزینه ویزای توریستی برای هر سفر چیزی حدود ۳۰ دلار است. شما با ارسال عکس مدارک و پاسپورت که حداقل شش ماه معتبر باشد می توانید ویزای آنلاین این کشور را دریافت کنید.

هزینه سفر به کشور ازبکستان

هزینه سفر ارزان قیمت

اقامت در خانه های اهالی محلی چیزی در حدود ۱۰ دلار خواهد بود.
طبخ غذا برای هر نفر چیزی حدود ۵ دلار است.
برای رفتن به جاذبه گردشگری میتوانید از اتوبوس های رایگان استفاده کنید.
هزینه تاکسی های اشتراکی هم ۴۰ دلار خواهد بود.

هزینه سفر معمولی

اجاره اتاق های دو تخته معمولی با حمام چیزی بین ۵۰ تا ۱۰۰ دلار است.
سه وعده غذا در این اقامتگاه ها در حدود ۱۵ دلار خواهد بود.
بازدید موزه ها ۵ دلار هزینه خواهد داشت.
کرایه خودرو به همراه رانندگی ۸۰ دلار است.

هزینه سفر لوکس

هزینه اقامت در هتل های مراکز شهر ها برای هر شب ۱۲۰ دلار خواهد بود.
هزینه غذا در رستوران های لوکس چیزی در حدود ۳۵ دلار است.
هزینه راهنما برای پیاده روی و کوه پیمایی بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار است.
هزینه خودرو لوکس به همراه راهنما و راننده بین ۱۳۰ تا ۱۵۰ خواهد بود.

مهمترین و معروفترین غذاها و خوراکی های کشور ازبکستان

۱. سوپ لاجمان ( تهیه شده از گوشت گوسفند، سبزیجات، رشته فرنگی )
۲. سامسا ( نوعی کیک تهیه شده از آرد گندم و کدو تنبل )
۳. سوپ چوچوارا ( تهیه شده از شیر ترش، سامسا، فلفل پیاز و ادویه )
۴. سالاد آچیچوک ( تهیه شده از گوجه فرنگی ، پیاز و ترشی )

جاذبه های گردشگری و توریستی کشور ازبکستان

۱. ارگ بخارا

در شهر بخارا ارگ تاریخی وجود دارد که تاریخ دقیق ساخت این بنا به درستی در دست نیست. ولی کارشناسان معتقدند که این بنا بالای دو هزار سال قدمت داشته است. این ارگ در طول تاریخ چندین مرتبه تخریب شده و به دست حکام مختلف بازسازی شده است. حکومت سامانیان این ارگ را بازسازی کرده و تا زمان هجوم مغول ها از آن استفاده می کردند. بیشتر معماری کنونی این بنا به دوران حکومت خاندان شیبانیان برمی گردد. این بنا دارای دیواره های بلند و مستحکم بوده که به راحتی قابل نفوذ نیست. در داخل این بنا ساختمان های فراوانی وجود دارد که عبارتند از مسجد، زندان، آشپزخانه ضرابخانه مهمانخانه، سربازخانه و…

۲. مناره کالیان

مناره ای با ارتفاع ۴۵ متر که در دوران حکومت آل افراسیاب در حدود قرن ۱۲ میلادی در شهر بخارا ساخته شده است. این مناره نماد شهر تاریخی بخارا نیز محسوب می‌ شود. کار اصلی این مناره راهنمایی کاروان ها در شب بوده است که بعدها برای دیدبانی از این برج استفاده شده است. این بنا در شرق شهر بخارا قرار دارد.

۳. مسجد بی بی خانم

در شهر سمرقند مسجد مهم و با شکوه بی بی خانم قرار دارد که مهمترین بنای تاریخی این شهر به حساب می آید. این بنا با گنبدی فیروزه ای و کاشی های رنگارنگ چشم هر بیننده ای را به سوی خود جلب می کند. این مسجد در قرن ۱۵ به دستور همسر تیمور لنگ در این شهر ساخته شده  که به نام او معروف شده است. این مسجد در زمان خود بزرگترین مسجد جهان اسلام به حساب می آمده است.

۴. مقبره گور امیر

مقبره گور امیر آرامگاه تیمور لنگ است که یکی از بزرگترین فاتحان مغول تبار در آسیا به شمار می آید. این بنا در شهر سمرقند قرار دارد که در سال های آخر قرن ۱۴ میلادی به دستور محمد سلطان ساخته شده و چندین سال بعد محل دفن تیمور لنگ شد. معمار این بنا محمد بن محمود اصفهانی بوده است که به سبک معماری دوران تیموری ساخته شده است.

5. رصدخانه الغ بیگ

در شهر زیبای سمرقند بزرگترین رصد خانه منطقه آسیای میانه قرار دارد که به نام رصدخانه الغ بیگ معروف است. که در سال ۱۴۲۰ میلادی ساخته شده است. این بنا در ابتدا کار خود را به عنوان مدرسه علمی آغاز کرد و بعدها به رصدخانه تبدیل شد. این بنا بعد از بیست سال توسط متعصبین مذهبی تخریب و نابود شد و تا سال ۱۹۰۸ در زیر خاک مدفون شده بود که باستان شناسان روسی آن را کشف کردند. از سرشناس ترین دانشمندان این مرکز می توان از غیاث الدین جمشید کاشانی و قاضی زاده رومی نام برد.

۶. مقبره سامانی ها

این بنا در قرن نهم به دستور شاه اسماعیل سامانی ساخته شده است. این بنا جزو اولین بناهای آجری در منطقه آسیای میانه به حساب می آید. مقبره ها در این بنا با طراحی و معماری خاصی تزیین شده است. این بنا یکی از اصلی ترین جاذبه های گردشگری شهر بخارا به شمار می‌ رود.

۷. مدرسه چهار مناره

در منطقه شمال شرقی شهر زیبای بخارا بنایی جالب و منحصر به فرد قرار دارد که به مدرسه چهار مناره معروف است. ساخت این بنا به قرن هفدهم برمی گردد که یکی از مهمترین و جالب‌ ترین بناهای تاریخی شهر بخارا به حساب می آید. به گفته کارشناسان این بنا دارای معماری و باغ های زیبا بوده که در طول سالیان از بین رفته است. دیگر آثار و جاذبه های گردشگری و طبیعی کشور ازبکستان عبارتند از:

  • بازار سیاب شهر سمرقند
  • مدرسه باراک خان شهر سمرقند
  • بازار چهار سو شهر تاشکند
  • باغ گیاه‌ شناسی شهر تاشکند
  • لب حوض شهر بخارا

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا